Finale op zaterdag 20 mei 2017. Opgave tot 7 mei.

 


Haico Mengerink Lochems biljartkampioen Bandstoten

Haico Mengerink heeft afgelopen zaterdagavond bij BC Bousema de titel in het bandstoten opgeëist. In de finale ontdeed hij zich van Michel Wever die eervol ten onder ging.

Het toernooi kende een zeer hoog niveau waarin de deelnemers weinig voor elkaar onder deden. De partijen werden allemaal in een kort aantal beurten uitgespeeld. In de kwartfinale produceerde de latere nummer drie Reint Broeke een ongekend partijmoyenne van 6,51 uit zijn keu om vervolgens te struikelen over de latere kampioen Haico Mengerink.

Michel Wever schakelde Ronny Hazewinkel uit voor een finaleplaats. Even mocht Hazewinkel nog ruiken aan een finaleplaats doordat hij met een serie van 22 van start ging maar het regelmatige ritme van Michel was voldoende om aan het eind van de meet als eerste aan te tikken in 17 beurten. In de troostfinale ontdeed Reint Broeke zich eenvoudig van Ronny Hazewinkel.

In de finale legde Haico Mengerink direct in het begin zijn basis voor de latere overwinning. In slechts enkele beurten stond er een 19-0 voorsprong op het scorebord waarop Michel Wever pas later op kon reageren. Middels een serie van 7 bracht hij de spanning nog terug in de wedstrijd maar uiteindelijk won Haico met 34-17 in 15 beurten.