Gerrit Buijs Lochems kampioen driebanden 2017

Op zondag 2 juli domineerde Gerrit Buijs het driebandentoernooi. In de halve finale werd de kampioen van verleden jaar Ronny Hazewinkel aan de zegekar gebonden 3-1 winst en in de finale was de bandstootkampioen Haico Mengerink het slachtoffer van de dadendrang van Gerrit Buijs.

Het werd maar liefst 4-0.

Ondanks goed spel kwam Haico er niet aan te pas tegen Gerrit die op deze dag op het juiste moment piekte en in de finale een algemeen moyenne scoorde van 1.120.

 

In de kleine Finales mocht Hans Klok de eer naar zich toe halen door in een spannende wedstrijd Jan Vreeman in een onvervalste 7 setter te verslaan met 4-3. Een uitslag welke ook in de andere finale door Peter Karssenberg en Hans Pieneman op papier werd gezet. Hierbij bleef Peter aan de goede kant van de score. In dezelfde klasse om plek 3-4 toonde Dinand Lansink zich sterker dan Enver Basaran. Lakchai Bos deed van zich spreken in de B categorie om plek 3. Hij versloeg Henk Tragter met 2-0. In de A categorie vochten Eric Nijenhuis en Ronny Hazewinkel een ‘Dochterens’ onderonsje uit waarbij het mooiste punt van het toernooi werd gemaakt door Eric Nijenhuis maar dit was niet voldoende voor de derde plaats.

 

Het toernooi draait vooral om korte sets en series. Hans Klok liet zich zondag niet onbetuigd en evenaarde twee maal het toernooirecord van Jan Vreeman door sets van 7 in 2 beurten uit te spelen waaronder met een serie van 6. Jan Vreeman deed dit een jaar geleden met een serie van 7.

Naast Hans Klok noteerden GJ Garritsen, Guido Voskamp en Jan Vreeman in de voorronden ook een serie van 6. Henk Zieverink speelde uiteindelijk een hoogste partijmoyenne van 1.400.

De meest bijzondere partij in dit toernooi werd gespeeld in de kwartfinale door Haico Mengerink en Sem Veldkamp (3-2). Na een bliksemstart van Haico 2-0 (14 in 9) achterhaalde Sem Haico door twee sets achter elkaar te winnen 2-2 ( 14 in 18) om vervolgens de vijfde set nipt te verliezen met 7-6 na een 6-2 voorsprong.