Over de vereniging

Onder de hoede van een drietal verenigingen wordt er gebiljart bij het biljartcentrum van Bousema. Onder diverse niveaus wordt er gericht getraind op topteam biljarters, reguliere competitie biljarters, recreanten, jeugd en senioren.

DBL Holland Mineraal;
DrieBanden Lochem (DBL) is voortgekomen uit het Keitoernooi van Lochem. Het Keitoernooi is een jaarlijks invitatietoernooi driebanden waaraan de betere driebandenspelers uit de omgeving Lochem het tegen elkaar opnemen.

In plaats van alleen tegen elkaar te spelen werd in 1999 besloten om samen een team te vormen dat uit zou komen in een driebandengroot competitie. Benieuwd waar we als team zouden staan en of wij als verschillende individuen met elkaar overweg zouden kunnen. Het team Driebanden Lochem Holland Mineraal bestond in 1999 uit Dick Kuiper, Henk Leussink, Jan Vreeman, Gerrit Buijs en Ronny Hazewinkel met als reserves Frans van Driesten en Johan Keurentjes. Door dit team, aangevuld met Marjan Hoentjen als secretaresse, werd de vereniging opgericht.

De speellocatie was bij CBB Borculo omdat er in Lochem geen gelegenheid was om op een grote tafel te spelen. In het seizoen van 2004 werden door DBL bij Grand Café Pinot de eerste competitiewedstrijden gespeeld wat later overgegaan is in de Bengel. Vanaf 2011 is Café zalencentrum Bousema de locatie voor DBL Holland Mineraal.

TOP;
Opgericht in 1935, begonnen in Lochem bij café de Industrie (later de Pepermolen). Vanaf 1998 een actief team bij café Pasman, sinds 2004 spelend bij Grand café Pinot (later de Bengel) en vanaf augustus 2011 op de huidige locatie bij Bousema.

De Paasberg;
Vanaf de oprichting in 1952 altijd spelend geweest bij Café Bousema.